La Comunitat Energètica de Castellar-L’Oliveral continua creixent i busca grans cobertes per a proveir la demanda de nous inscrits.

Durant la celebració de la reunió en la Cooperativa Elèctrica de Castellar juntament amb els coordinadors de la Comunitat Energètica i l’empresa valenciana ImpactE, es van donar a conéixer els pròxims passos de la CEL.

La Comunitat Energètica de Castellar-L’Oliveral, associació de la qual formen part veïns i xicotets comerciants de la zona, busca noves cobertes que permeten proveir a totes les persones interessades en aquesta iniciativa en els últims mesos. Tant és així, que la comunitat energètica ja compta amb llista d’espera de més de 50 persones per a unir-se a la iniciativa.

A causa de l’alta demanda, s’investiguen grans cobertes d’uns 350 metres quadrats útils, adaptades per a poder proveir a tots els socis de la comunitat energètica local i els nous membres.

Per això, la Cooperativa Elèctrica de Castellar continua el seu avanç per a impulsar la implementació d’un nou model energètic local, de la mà de la Comunitat Energètica de Castellar- L’Oliveral. Per a complir amb els seus objectius, a la fi de octubre, es va celebrar una reunió en la mateixa Cooperativa, en la qual també van participar els coordinadors de la Comunitat Energètica Local així com l’empresa valenciana líder en planificació energètica ImpactE.

“L’objectiu és afegir noves i més grans cobertes disponibles per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques perquè els veïns del poble puguen gaudir dels avantatges que ofereix la nostra Comunitat Energètica Local.”

Declara Empar Puchades, Presidenta de la Comunidat Energètica de Castellar- L’Oliveral.

Sobre la Comunitat Energètica de Castellar- L’Oliveral.

També és important destacar que la CEL de Castellar- L’Oliveral representa un innovador projecte en València, ja que destaca per ser la primera Comunitat Energètica Local establida en aquesta àrea geogràfica. Aquesta proposta té l’efecte de disminuir i estabilitzar les despeses relacionades amb l’energia en implementar sistemes de panells solars en les residències i negocis dels habitants locals. D’aquesta manera, es calcula que aquells veïns i veïnes que s’unisquen a aquesta iniciativa, podrien aconseguir un estalvi mitjà de 330€ a l’any en les factures d’electricitat dels seus habitatges, i un estalvi de 2.100€ a l’any en els comerços. A més, es destaca que aquesta iniciativa porta avantatges no únicament econòmiques per als seus veïns, sinó també per a l’entorn natural de l’àrea de la comunitat, estalviant fins a 4.184 tones de CO₂, entre altres.

Per a poder participar en la comunitat energètica, tant com consumidor com productor cedint una coberta adaptada a les necessitats actuals, simplement ha d’accedir a la web www.transforma-castellar.com o acudint a la Cooperativa Elèctrica de Castellar.

Sobre ImpactE.

La startup Impacte ha desenvolupat solucions pròpies per a facilitar la transició energètica en municipis i fer partícip a la ciutadania, de manera activa. Les seues eines permeten avaluar, quantificar, prioritzar i planificar estratègies en gestió d’espais vulnerables, eficiència energètica en edificació, pobresa energètica i disseny de comunitats energètiques i districtes d’energia positiva, entre altres àrees d’acció clau. La Generalitat Valenciana, ajuntaments com els de València, Castelló, Barcelona, Catarroja, Paiporta o Picassent, l’Institut Valencià de l’Energia (IVE), la Universitat Politècnica de València, xicotetes i grans empreses, com Acciona Energia i Eiffage Energia ja confien en la tecnologia de ImpactE.

Create a website or blog at WordPress.com