La nostra CEL és la conseqüència d’un projecte pilot de l’Ajuntament de València desenvolupat per la Fundació València Clima i Energia.

Som la primera comunitat energètica de la ciutat de València. El projecte va ser presentat el 18 de juny de 2020, de manera telemàtica, a causa de les restriccions per la crisi del COVID 19.

L’Ajuntament de València, ens cedeix la coberta de l’edifici municipal “La Cebera” per a instal·lar allí els panells fotovoltaics.

Un any després, 6 veïns del poble amb els suports de la Fundació València Clima i Energia i l’Oficina de la Energia, constitueixen l’Associació Comunitat Energètica Local Castellar-l’Oliveral.

Al novembre de 2021, l’associació queda formada per 60 socis que a més financen la instal·lació fotovoltaica. La majoria són famílies encara que també figura alguna pime i la Fundació Valéncia Clima i Energia, que cedeix el 80% de la seua participació a famílies en situació de pobresa energètica.

Un mes després, tenim la nostra planta fotovoltaica totalment instal·lada, i és llavors quan comença un llarg camí ple de obstacles per a arribar fins a l’1 de novembre de 2022 quan finalment es connecta a la xarxa i comença a generar la nostra pròpia energia.

Hem rebut per part de l’IVACE una subvenció del 43%, destinada al foment d’instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica en règim de comunitats d’energies renovables, sobre el cost total de la instal·lació.

Create a website or blog at WordPress.com